Vervolgens bestudeert de arbeidsdeskundige het dossier op de stappen die gezet moeten worden ten aanzien van de Wet verbetering poortwachter en gaat de arbeidsdeskundige indien gewenst het gesprek aan met de desbetreffende werknemer. Hierna brengt de arbeidsdeskundige een advies uit. Dit kan zijn een advies over een interventie, advies ten aanzien van de re-integratie, advies ten aanzien de re-integratie, werkplek, et cetera en komt de arbeidsdeskundige ook terug op de hulpvraag.
Het doel is om de organisatie te ontzorgen, waarbij uiteraard wel een gezamenlijk verantwoordelijkheid hoort. Onze visie is dat er samen het meest bereikt kan worden.
Daarnaast zorgt het arbeidsdeskundig 1e spoor traject ervoor dat de kans op het krijgen van een sanctie van het UWV tot het absolute minimum wordt gereduceerd.
Periodiek bekijken we samen welke stappen er ondernomen zijn, wat het effect hiervan is geweest en of het traject bijgesteld moet worden. Vragen die er op dat moment leven, worden besproken en zo mogelijk direct beantwoord.
Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat we het verzuim beheersbaar krijgen! Hieronder staat puntsgewijs een overzicht van de acties die genomen worden na 3, 6 en 9 maanden.
Overzicht van het traject:
- Maand 3: onze arbeidsdeskundige komt op locatie om onder andere het dossier te controleren en de situatie te beoordelen.
- Maand 6: de volledigheid van het dossier wordt besproken. De status van het Plan van Aanpak wordt bekeken en de mogelijkheid tot het vervroegd inzetten van een arbeidsdeskundig onderzoek.
- Maand 9: controleren van het dossier naar aanleiding van het contactmoment in maand drie en zes en de eventuele inzet van een arbeidsdeskundig onderzoek.